IMG_0711

01. april 2017 hadde vi gleden av å opptre på Den Stora Ukulelefesten i Stockholm. Arrangementet var i regi av Folkkulturcentrum, og fant sted på Medborgarhuset i Hjorthagen. Hellstrings deltok også i 2014, men da som kvartett og uten bass.

Under årets festival hadde vi æren av å være headliner, og Hellstrings ga alt til et ukulelehungrig publikum. Kvinner på over 60 hylte som jentunger og hentesveisene blafret i takt med riffene.

Les videre

Hellstrings leverte varene, og ga en heidundrande konsert på Øverland Gård i Bærum, lørdag 16. april. Anledningen var et 50-årslag, hvor vi var kveldens overraskelse!

Under denne konserten fikk vi for første gang testet vår versjon av Du hast (Rammstein) foran et levende publikum, og mye tyder på at tysk tungmetall og ukulele er en släger! Snippen ble i hvert fall betraktelig løsere hos det feststemte publikummet!

Vi ønsker Jan Vidar til lykke med 50-årsdagen, og takker for en herlig aften 😀

Metall!


Kveldens settliste bestod av følgende:

I Was Made 4 Loving U (Kiss)

Ace of Spades (Mötorhead)

Du hast (Rammstein)

Livin´On a Prayer (Bon Jovi)

Ekstranummer:

Back In Black (AC/DC)

Killing In The Name (Rage Against The Machine)

Ekstra ekstranummer:

Should I Stay Or Should I Go (The Clash)


Ønsker du at vi skal opptre på din fest eller tilstelning?

Booking: camilla(at)camilla.no

 

Etter en aldri så liten pause er gutta i Hellstrings tilbake, krumbøyd over hver sin ukulele.

Her er en smakebit på hva vi lekte med under årets første øving:

 

Følgende mail tikket nylig inn i kjølvannet av konserten vi holdt for Norsk Hydro på Støtvig Hotell på Larkollen:

«Tusen takk for en vidunderlig kveld! Dere var fantastiske! Dere er dyktige musikere som virkelig har evnen til begeistre! Maken til sjarme og kul fremføring skal man lete lenge etter. Tusen hjertelig takk!! Beste hilsen fra Inga Lise»

Herlig 😀

bilde 1 bilde 2 bilde 3

Se de frekke bildene fra Cedriks 40-årslag på Korsvoll (11. april 2015).

IMG_3710

Fotograf Erik Røhn fulgte oss både backstage og onstage, og foreviget galskapen!

Se resten av bildene her!

 

DonP returnerte i fjor til Hellstrings etter en lengre periode i eksil, og lot seg omskolere fra tenor- til bassukulelist.

DonP traktIMG_3462erer nå to ukulelebasser i ulike stemminger: En Kala, stemt en hel tone ned for at The Dude ikke skal skrike på seg stemmeknuter under Livin´on a prayer, og en nyinnkjøpt Korala (her vist på bildet) til alle de andre låtene; inkludert Killing In The Name Of, hvor bassen er stemt i Drop-D.

Strengene er av gummi, og gir en ganske død lyd unplugged, men med forsterker låter det fett, og gir bandet et solid grunnfjell av lyd.